Taustat

Visualisointi helpottaa laajojen tietoaineistojen ymmärrettävyyttä. Kun siihen yhdistetään kolmiulotteisuus ja reaaliaikaisuus, kuten FCG MAPGETSissa, ollaan lähempänä todellista kokemusta kuin koskaan aiemmin paikkatietopalvelujen kohdalla. Lue alta taustat, joihin MAPGETSin idea pohjautuu. 

 

FCG MAPGETS ON KARTAN UUSI ULOTTUVUUS

2D-kartta on nyt MAPGETS ja 3D. Kartta on kehittynyt paikkatietojen staattisesta näyttäjästä ketteräksi alustaksi.

 MAPGETSin ja muiden paikkatietopalvelujen juuret ovat syvällä sivilisaation historiassa.

Kun kartasta tuli kolmiulotteinen

Ihmisen käsitys maailmasta mullistui 4500 vuotta sitten, kun ensimmäinen kartta piirrettiin babylonialaiseen savitauluun. Kartat ovat vaikuttaneet ihmisten elämään siitä lähtien tavalla, jota ilman nykyisenkaltainen sivistys ei olisi mahdollista. 

Savipiirroksen kaksiulotteinen kartta on muuttunut kolmiulotteiseksi.  Kartta on kehittynyt paikkatietojen staattisesta näyttäjästä ketterästi muokattavaksi alustaksi.

FCG MAPGETS avaa maailmamme uudenlaiselle tarkastelulle. Se on kaupunkisuunnittelijan, sovelluskehittäjän ja teollisuuden 3D-ympäristö, jossa hyödynnetään paikkatietoa ja kolmiulotteisia malleja. Se on avoin alusta, jolla voi hakea hahmoa ennalta tuntemattomille näkymille ja sovelluksille. 

MAPGETS on taustoiltaan ja teknologialtaan suomalainen ja riippumaton. Sen omistaa FCG City Portal Oy, jonka FCG Finnish Consulting Group ja Adminotech Oy ovat perustaneet yhdessä.

Katso faktat FCG MAPGETSista

FCG MAPGETSin referenssejä

Sova3D Oy kehittää rakennusvalvonnan 3D-ympäristöä hyödyntäen MAPGETS-nettipohjaista kaupunkivisualisointia. Valmiit liityntäpinnat nopeuttavat kehitystyötä huomattavasti. MAPGETSin taustaorganisaatio FCG tuo lisää painoarvoa.

Petri Kokko, toimitusjohtaja
Sova3D Oy

MAPGETS toimii Oulun kaupungin SmartOulu-sovelluksen alustana. Se taipuu monenlaisten käyttäjien tarpeisiin. MAPGETS sopii alustaksi esimerkiksi sovelluksille, joita kaupunkeja ammatikseen suunnittelevat käyttävät. Lisäksi MAPGETSissa on potentiaalia erilaisten kuluttajapalvelujen alustaksi.

Lue lisää
Timo Mukari
projektikoordinaattori, 6aika -strategia

MAPGETS tarjoaa markkinapaikan, sovelluskehittäjäyhteisön ja yhteyden tietolähteisiin avoimien avoimien rajapintojen kautta. Näillä ominaisuuksilla MAPGETS on valmis PaaS-markkinoiden johtavaksi toimijaksi (Platform as a Service).

Ownership and Business Model for C3PO
LUT Lappeenrannan Tekninen Korkeakoulu