Älykaupungit

Kaupungit kaikkialla maailmassa muuttuvat älykkäiksi ekosysteemeiksi.

Hyötynä on, että kaupunkien kaupunkisuunnittelun prosessit nopeutuvat, kaupunkilaisten lain vaatima osallistaminen helpottuu ja alueelle syntyy uutta kannattavaa digitaalista liiketoimintaa.

MAPGETS tarjoaa kaupungeille helpon, nopean ja edullisen kanavan rajapintojen avaamiseen ja kaupunkitiedon jalostamiseen. Kysy lisää, kun haluat tehdä kaupungistasi älykaupungin!

 

MITEN FCG MAPGETS TUKEE KAUPUNKISUUNNITTELUA?

Kaupungit, MAPGETS on kaupunkisuunnittelun 3D-alusta

FCG MAPGETSin alustana on kolmiulotteinen kartta, jolle kunta tai kaupunki tuo omat tietonsa.

MAPGETS on visuaalinen 3D-alusta kaupunkitiedon käsittelyyn

FCG MAPGETSin alustana on reaaliajassa päivittyvä, kolmiulotteinen kartta, jolle kunta tai kaupunki tuo omat tietonsa. MAPGETS on avoin, joten sitä käyttäen voi visualisoida minkä tahansa tietolähteen, joka on rajapinnan kautta luettavissa.

MAPGETSin avulla kunnan tai kaupungin tieto liikkuu tehokkaasti niin kaupungin sisällä kuin sen ulkopuolellekin yhteistyökumppaneille. Tämä tehostaa toimintaa ja säästää kustannuksia.

MAPGETS-alustan ympärille rakentuu yhteistyöhön ja avoimiin rajapintoihin perustuva ekosysteemi. Se luo uutta liiketoimintaa paikallisille yrityksille. MAPGETS on luonteva osa älykäs kaupunki (Smart City) -kehittämistä, jossa kaupunkeja kehitetään innovatiivisesti teknologian avulla.

MAPGETS on avoin ja säästää siten kaupungin kustannuksia 

Rakennetun ympäristön tietosisällöt ovat siirtymässä kaupungeissa ja kunnissa kaksiulotteisista kartoista 3D-kaupunkimalleiksi ympäri maailman. Koska FCG MAPGETS on avoin alusta, kaupungit ja kunnat eivät ole sidoksissa vain tiettyihin järjestelmätoimittajiin. MAPGETSin käyttöönotto on ilmaista, ja kun se on tehty, kaupungin dataa käyttäviä sovelluksia voi tilata miltä tahansa sovelluskehittäjältä.

MAPGETS osallistaa kaupungin asukkaat 

Kun MAPGETS on kaupungin käytössä, kaupungin tiedot saavuttavat myös asukkaat entistä helpommin. Esimerkiksi MAPGETSin aikajanaominaisuuden avulla asukkaiden on helppo hahmottaa asuinympäristö nyt ja tulevaisuudessa. MAPGETS antaa näin asukkaille paitsi paremmin tietoja, myös mahdollisuuden osallistumiseen oman kaupungin kehittämiseen entistä helpommin.

CityInfo 

CityInfo on kuntien ja kaupunkien käyttöön räätälöity kaupunkisuunnittelun MAPGETS-sovellus.  Tutustu CityInfon ominaisuuksiin tarkemmin!

 

CityInfo on 3D-työnkalu kaupungeille ja kunnille

Tutustu referenssiimme Oulun kaupunki: SmartOulu

Tutustu referenssiimme Joensuun kaupunki: Älykäs Rantakylä-Utra

 

Ota käyttöön

Sova3D Oy kehittää rakennusvalvonnan 3D-ympäristöä hyödyntäen MAPGETS-nettipohjaista kaupunkivisualisointia. Valmiit liityntäpinnat nopeuttavat kehitystyötä huomattavasti. MAPGETSin taustaorganisaatio FCG tuo lisää painoarvoa.

Petri Kokko, toimitusjohtaja
Sova3D Oy

MAPGETS toimii Oulun kaupungin SmartOulu-sovelluksen alustana. Se taipuu monenlaisten käyttäjien tarpeisiin. MAPGETS sopii alustaksi esimerkiksi sovelluksille, joita kaupunkeja ammatikseen suunnittelevat käyttävät. Lisäksi MAPGETSissa on potentiaalia erilaisten kuluttajapalvelujen alustaksi.

Lue lisää
Timo Mukari
projektikoordinaattori, 6aika -strategia

MAPGETS tarjoaa markkinapaikan, sovelluskehittäjäyhteisön ja yhteyden tietolähteisiin avoimien avoimien rajapintojen kautta. Näillä ominaisuuksilla MAPGETS on valmis PaaS-markkinoiden johtavaksi toimijaksi (Platform as a Service).

Ownership and Business Model for C3PO
LUT Lappeenrannan Tekninen Korkeakoulu